• Informatie
 • Kamers
 • Reserveringen
 • Omgeving
 • Contact/route
 • Voorwaarden
 • Weekend trip Maastricht

  Weekend trip Maastricht

  De Limburgse hoofdstad zit vol historie en bezienswaardigheden en behoort tot de oudste steden van Nederland. Op een diepte van 4 à 5 meter onder de bestrating van het Onze Lieve Vrouweplein bevinden zich nog de restanten van Romeins Maastricht. De Romeinen hadden Maastricht dus al vroeg ontdekt en als u overnacht in Bouteaque hotel bevindt u zich dus op historische grond.

  De bourgondische hoofdstad van Nederland heeft z’n eigen tempo, het ademt ontspanning de sfeer van toen. Bouteaque hotel is gelegen aan het Onze Lieve Vrouweplein en dit magnifieke plein is hiervan het meest overtuigende bewijs. Duits, Engels, Frans, Nederlands en het Maastrichtse dialect; u wordt omringd door een diversiteit aan taal.

  Maastricht ligt dan ook op een steenworp van het Franstalige deel van België, Duitsland is ook zeer nabij. Een weekend trip wordt zo ineens een beetje internationaal.
  Terug op het plein, sloom geroezemoes door de dag, het bomendek op het plein dat geluiden filtert en het zonlicht spaart en met de bijzondere Onze Lieve Vrouwe basiliek heerlijk dichtbij. Een doorsnee dag in het voorjaar. Even “ave” mompelen zodra u de basiliek passeert, een goed gebruik in Maastricht of Mestreech zoals de Maastrichtenaar z’n stad liefkozend noemt. De goede luisteraar hoort bekende vioolgeluiden, welke Maastrichtenaar zou dat zijn… een mooie oude stad aan de Maas met prachtige pleinen en straten en u bent het stralende middelpunt in het Bouteaque hotel.

  Bezoek het Bonnefantenmuseum nieuwe stijl of verwonder je om de bijzondere architectuur in stadsdeel Ceramique, gezellig Wijck of de historische binnenstad. Dankzij de uitgebreide wandel- en fietsgebieden in het nabije achterland is Maastricht een populaire stad voor een weekendje weg. Het heuvelland, de Voerstreek en Haspengouw, lommerrijk en nabij.

  De winkelliefhebbers kunnen zich uitstekend vermaken in de winkelstraten en shoppingcenters om uiteindelijk neer te vleien in een stoel van 1 van de talrijke horecagelegenheden. Dit aanbod is van uitzonderlijk hoog niveau in Nederland, Michelinsterren glinsteren dan ook talrijk. De gastgerichtheid van de zachtaardige Limburgers blijft een grote pré…

  Reserveren

  Wilt u overnachten in Bouteaque Hotel? Via onderstaande button kunt u via Hoteliers.com bij ons reserveren. Ook kunt u een directe boeking maken via info@bouteaque.nl. Graag ontvangen we van u uw naam, de dag van aankomst en de duur van uw verblijf. Vergeet uw mobiele nummer niet, aangezien we u verdere informatie zullen toesturen! Leuk dat u bij ons wilt verblijven!

  ONZE LIEVE VROUWEPLEIN 2 - 6211 HD - MAASTRICHT - 0031 43 311 32 46 - info@bouteaque.nl